Избери език:
bg
Валута:
BGN
Слънцезащитата е може би най-важната стъпка в грижата за кожа, независимо дали се придържате към корейските методи или не. Може да имате най-добрите продукти за лице, но ако не използвате слънцезащитен крем, усилията ви за постигане на перфектната кожа ще бъдат напразни.
 

Защо слънцезащитният крем за лице е толкова важен?

Слънцезащитните кремове ни предпазват от вредните слънчеви ултравиолетови лъчи. Според редица изследвания, редовната употреба на слънцезащитен крем за лице и избягването на директна слънчева светлина ефективно предпазват от рак на кожата, както и дългосрочна вреда на кожата. По време на часовете, в които слънцето е най-силно, най-честно между 10 сутринта и 3 следобед, е най-добре да избягвате слънцето, за да сте сигурни, че кожата ви ще бъде предпазена от вредните лъчи.
 

Нужна ли е употребата на слънцезащита ако имате тъмна кожа?

Отговорът е да! Всеки от нас е податлив към рак на кожата, независимо от възраст, раса и пол.
 
Ако излизате навън, е абсолютно необходимо да използвате крем срещу слънцето за лице, дори и когато е облачно. Около 80% от вредните слънчеви UV лъчи могат да достигнат кожата, дори и когато не е слънчево. Трябва да носите слънцезащитен крем особено около места със сняг, пясък или вода, тъй като те отразяват слънчевите лъчи.
 
Всяка част от тялото, която не е покрита, трябва да бъде намазана със слънцезащитен крем, не забравяйте устните и ушите! Слънцезащитен крем за лице е нужно да бъде поставен поне 15 минути преди да излезете навън и повторно използван на всеки 2 часа, след плуване или потене.
 

Какво означава SPF, UV и UVB?

SPF в буквален превод означава слънчев защитен фактор и показва времето, в което кожата ще бъде защитена от UVB (ултравиолетови) лъчи. UVB лъчите са основната причина за изгаряния и зачервяването на горния слой на кожата.
 
Дерматолозите препоръчват да изберете крем с поне 30-ти фактор, който блокира от 97% от UVB лъчите. По-голям слънцезащитен фактор ще блокира по-голям процент, но няма слънцезащитен крем, който да блокира 100% от лъчите.
 
Ако забележите надписът PA на опаковката, това означава степен на защита от UVA лъчите. Колкото повече + - ове има след PA, толкова по-силна е защитата. UVA лъчите проникват под най-горният слой на кожата и могат да причинят дългосрочна вреда, състаряване и рак на кожата.
Общо 44 продукта
Сортирай по:
Филтри
Общо 44 продукта
ново Изчерпан
Aromatica - Aloe Mineral Sunscreen SPF50/PA++++
Aromatica - Aloe Mineral Sunscreen SPF50/PA++++
Изчерпана наличност
ново Изчерпан
Mizon Cicaluronic Nonnano Sunblock SPF50+ Pa+++
ново Изчерпан
d‘Alba Waterfull Mild Sun Cream Mineral 50+PA++++
d‘Alba Waterfull Mild Sun Cream Mineral 50+PA++++
Изчерпана наличност
ново Изчерпан
d‘Alba Waterfull Sun Serum SPF 50+
d‘Alba Waterfull Sun Serum SPF 50+
Изчерпана наличност