Избери език:
bg
Валута:
BGN
Слънцезащитата е може би най-важната стъпка в грижата за кожа, независимо дали се придържате към корейските методи или не. Може да имате най-добрите продукти за лице, но ако не използвате слънцезащитен крем, усилията ви за постигане на перфектната кожа ще бъдат напразни.
 

Защо слънцезащитният крем за лице е толкова важен?

Слънцезащитните кремове ни предпазват от вредните слънчеви ултравиолетови лъчи. Според редица изследвания, редовната употреба на слънцезащитен крем за лице и избягването на директна слънчева светлина ефективно предпазват от рак на кожата, както и дългосрочна вреда на кожата. По време на часовете, в които слънцето е най-силно, най-честно между 10 сутринта и 3 следобед, е най-добре да избягвате слънцето, за да сте сигурни, че кожата ви ще бъде предпазена от вредните лъчи.
 

Нужна ли е употребата на слънцезащита ако имате тъмна кожа?

Отговорът е да! Всеки от нас е податлив към рак на кожата, независимо от възраст, раса и пол.
 
Ако излизате навън, е абсолютно необходимо да използвате крем срещу слънцето за лице, дори и когато е облачно. Около 80% от вредните слънчеви UV лъчи могат да достигнат кожата, дори и когато не е слънчево. Трябва да носите слънцезащитен крем особено около места със сняг, пясък или вода, тъй като те отразяват слънчевите лъчи.
 
Всяка част от тялото, която не е покрита, трябва да бъде намазана със слънцезащитен крем, не забравяйте устните и ушите! Слънцезащитен крем за лице е нужно да бъде поставен поне 15 минути преди да излезете навън и повторно използван на всеки 2 часа, след плуване или потене.
 

Какво означава SPF, UV и UVB?

SPF в буквален превод означава слънчев защитен фактор и показва времето, в което кожата ще бъде защитена от UVB (ултравиолетови) лъчи. UVB лъчите са основната причина за изгаряния и зачервяването на горния слой на кожата.
 
Дерматолозите препоръчват да изберете крем с поне 30-ти фактор, който блокира от 97% от UVB лъчите. По-голям слънцезащитен фактор ще блокира по-голям процент, но няма слънцезащитен крем, който да блокира 100% от лъчите.
 
Ако забележите надписът PA на опаковката, това означава степен на защита от UVA лъчите. Колкото повече + - ове има след PA, толкова по-силна е защитата. UVA лъчите проникват под най-горният слой на кожата и могат да причинят дългосрочна вреда, състаряване и рак на кожата.
Общо 58 продукта
Сортирай по:
Филтри
Общо 58 продукта
ново промоция
MISSHA Pro-Touch Powder Pact SPF25/PA++
MISSHA Pro-Touch Powder Pact SPF25/PA++
28.80 лв.
32.00 лв.
ново промоция Изчерпан
Suntique I'M Velvet Skin Fit Cushion
Suntique I'M Velvet Skin Fit Cushion
Изчерпана наличност
ново промоция
Suntique I’M Pure Perfect Cica
Suntique I’M Pure Perfect Cica
40.50 лв.
45.00 лв.
ново промоция
Suntique I'M Safe For Sensitive Skin
Suntique I'M Safe For Sensitive Skin
40.50 лв.
45.00 лв.