Кореавита Екстракт от гъба Месима – 90 капсули

51.20 лв.
Добави
Бонус точки: 154

Марка:

Произведено в:


Описание

Продуктът влияе благоприятно върху хормоналния баланс и имунната система. Подпомага детоксикацията на организма.
 
Изцяло натурален растителен продукт. Не съдържа оцветители, ароматизатори и консерванти. Веган и кашер сертифициран.
 
Препоръчва се при:
Отслабена имунна система
Алергични заболявания и астма
Ревматоиден артрит  
Хормонални проблеми и симптоми на менопауза
Диабет тип 2
Туморни процеси 
ОПИСАНИЕ
В продължение на стотици години източните лекари са почитали гъбата Месима като най-ценната лечебна субстанция с множество лечебни действия и без неблагоприятни странични ефекти. Считала се е за кралска билка, която поддържа младостта, виталността и дълголетието. Предписвана е при лечение на рак, стомашни болести, артрит, а в традиционната корейска медицина гъбата е известна и с това, че облекчава възпалителни процеси. Според древна корейска поговорка, ако намерите жълта буца върху черничево дърво можете да вдигнете човек от смъртното му легло, а според най-старата книга по китайска медицина Месима е единствената гъба, която регулира чи-енергията на сърцето.
 
Извлечените от Месима полизахариди (β-глюкани, хетерополизахариди), контролират имунния отговор и действат като антиоксиданти. Проведен през 1999 г. експеримент в Корея демонстрира по-силните имуномодулиращи свойства на Месима в сравнение с всички останали гъби. Тя стимулира едновременно както клетъчните, така и хуморалните аспекти на имунната система. Например съдържащите се тритерпени подобряват производството на антитела, с което оказват положително въздействие при алергични заболявания и астма.  Освен това със своите антибактериални свойства гъбата има положително влияние и върху устойчивата на антибиотици бактерия Staphylococcus aureus, която е проблем на хора с отслабена имунна система и не рядко на болничните заведения. Екстрактите от Месима показват и противовъзпалително действие при ревматоиден артрит и неслучайно гъбата се счита за едно ново, нестероидно противовъзпалително средство.
 
В Корея Месима се използва най-често за предотвратяване на повторна поява на туморни процеси. Може да се комбинира с химиотерапевтични медикаменти и да се използва като допълнение към различни видове лечение на рак. Проучвания доказват, че полизахаридите, извлечени от Месима, имат по-добър ефект при тумори в сравнение с всички други лечебни гъби и най-добре подпомагат имунната система по време и след проведената терапия.
 
Научни изследвания показват, че Месима оказва положително влияние върху женската хормонална система, регулирайки нейния баланс. Гъбата има благоприятно действие при обилно менструално течение, както и върху симптомите на ПМС (предменструален синдром) и менопауза.  Използва се и при кървене от стомашно-чревния тракт.
 
Месима способства и за намаляване на кръвното налягане, стимулира чернодробната функция и пречистването на кръвта, регулира нивата на кръвната захар и подпомага контролирането на диабет тип 2. Екстрактът от гъбата намалява нервното напрежение и действайки като адаптоген, позволява на тялото да се справи със стреса.
 
НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРОВКА
Приемайте по 3 капсули на ден преди или след хранене или спрямо указанията на Вашия лекар.
 
* Кореавита Екстракт от гъба Месима е хранителна добавка. Продуктът може да се прилагакакто самостоятелно, така и в съчетание с фармацевтични лекарствени средства. Кореавита Екстракт от гъба Месима не е лекарствено средство и не може да се използва като заместител на предписаната от Вашия лекуващ лекар медикаментозна терапия.
 
* В опаковката се съдържа малко пакетче с абсорбиращ влагата агент, което НЕ ТРЯБВА ДА СЕ КОНСУМИРА!
 
СЪСТАВ:
В една капсула се съдържа 250 mg екстракт от гъба Фелинус Линтеус /Phellinus Linteus/, стандартизиран екстракт от 30 % polysaccharides, 15 % beta glucan, 2 % triterpene
 Сходни продукти

Кореавита АКТИВНА ЗАЩИТА – 60 веган капсули

19.40 лв.

Кореавита Екстракт от гъба Лъвска грива – 90 капсули

49.10 лв.