Кореавита Екстракт от гъба Лъвска грива – 90 капсули

49.10 лв.
Добави
Бонус точки: 147

Марка:

Произведено в:


Описание

 
Продуктът влияе благоприятно върху нервната система. Подкрепа паметта и концентрацията.
 
Препоръчва се при:
Умствено и психическо натоварване и преумора
Състояния на тревожност и депресия
Невродегеративни процеси
Сърдечно-съдови заболявания, затлъстяване и диабет
Гастрит, стомашни язви и рак на стомаха 
Изцяло натурален растителен продукт. Не съдържа оцветители, ароматизатори и консерванти. Веган и кашер сертифициран.
 
ОПИСАНИЕ
Лъвската грива се използва от векове като общо укрепващ тоник в Корея, Япония и Китай. Будистките монаси са я пили под формата на чай в продължение на стотици години за подобряване на умствените способности и възможността за фокусиране по време на медитация. Препоръчвана е и при състояния, които съвременните медици биха определели като невродегеративни процеси.
 
Изследванията показват, че екстрактът от Лъвска грива е силен невропротектор, който може да бъде използван при различни заболявания като сърдечно-съдови, затлъстяване, диабет и някои видове рак. Регулира нивата на холестерол и кръвна захар, подпомага детоксикацията на организма и намалява мастната тъкан. При експерименти е установено, че  Лъвската грива  понижава нивата на общия холестерол, LDL холестерола, триглицеридите и фосфолипидите и увеличава тези на HDL холестерола. Освен това гъбата проявява противовъзпалителен ефект, който води до редуциране на мастната тъкан  в организма. В допълнение намалява нивата на кръвната захар и увеличава глюкозния толеранс. Съдържащото се в Лъвската грива съединение хериценон постиска агрегацията на тромбоцити, а оттам и образуване на тромби.
 
В последните години се откри връзка между веществата в гъбата и растежния фактор за нерви (невротрофин) – белтък, жизнено важен за живота и функциите на нервните клетки. Β-глюканите в Лъвската грива увеличават невротрофините в мозъка, което подобрява познавателната му функция и регенерацията на неврони.  В резултат се засилва паметта, подобрява се концентрацията, включително при натоварена умствена дейност, например учене. В Япония е проведен експеримент върху хора на възраст между 50 и 80 години с лека форма на деменция. След прием в продължение на 16 седмици на екстракт от Лъвска грива всички участници са показали значително подобрение по отношение на концентрация и запаметяване.
 
В университета Тохоку, отново в Япония, през 2008 година, лабораторни изследвания доказват, че съединения в гъбата Лъвска грива могат директно да стимулират  производството на ензими и невротрофини, както и да възстановяват миелиновата обвивка на невроните. Това прави Лъвската грива единствената медицинска гъба, приложима при заболявания като мускулна дистрофия, Паркинсон, Алцхаймер. Освен това тя има положително въздействие върху състояния като тревожност и депресия.
 
В традиционната китайска медицина Лъвската грива се е използвала основно при стомашни проблеми, язви и стомашно-чревни заболявания. Съвременните научни изследвания доказват нейните антибактериални и противовъзпалителни свойства, които спомагат за ефективна борба срещу бактерията  Helicobacter pillory, която се счита виновна за появата на стомашни язви и рак на стомаха. Гъбата подпомага значително и възстановяването на лигавиците и може да намери успешно приложение при страдащи от гастрит пациенти.
 
С течение на годините нивата на т.нар. „пигмент на стареенето“ липофусцин в организма рязко нарастват. Полизахаридите в Лъвската грива значително намаляват съдържанието му, с което забавят процесите на стареене на клетъчно ниво. Гъбата проявява и антиоксидантни свойства, като елиминира свободния пероксид и извежда вредните железни йони извън организма.
 
НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРОВКА
Приемайте по 3 капсули на ден преди или след хранене или спрямо указанията на Вашия лекар.
 
* Кореавита Екстракт от гъба Лъвска грива е хранителна добавка. Продуктът може да се прилага както самостоятелно, така и в съчетание с фармацевтични лекарствени средства. Кореавита Екстракт от гъба Лъвска грива не е лекарствено средство и не може да се използва като заместител на предписаната от Вашия лекуващ лекар медикаментозна терапия.
 
* В опаковката се съдържа малко пакетче с абсорбиращ влагата агент, което НЕ ТРЯБВА ДА СЕ КОНСУМИРА!
 
 СЪСТАВ:
В една капсула се съдържа 330 mg стандартизиран екстракт от гъба Лъвска грива /Hericium erinaceus/, екстракт от 50 % polysaccharides, 25 % beta glucan
 Сходни продукти

Кореавита Екстракт от гъба Месима – 90 капсули

51.20 лв.

Кореавита АКТИВНА ЗАЩИТА – 60 веган капсули

19.40 лв.